de-Achterban.nl goes XL

Vanaf heden zal het nieuws van de-Achterban.nl en de rubriek OveRig Nieuws alleen nog worden gepubliceerd via RSS en via een dagelijkse e-mail brief. Dagelijks ontvangt u daarmee een overzicht van verzameld recent nieuws over medezeggenschap en actuele ontwikkelingen die voor ondernemingsraden interessant zijn. de-Achterban.nl treed daarmee in en nieuwe fase van een nog snellere nieuwsvoorziening. U hoeft niet meer naar de website toe maar het nieuws komt rechstreeks in uw RSS-lezer of in uw mailbox. U kunt zich hieronder opgeven voor de dagelijkse e-mailbrief. Aan de RSS feed wordt nog gewerkt.

Vul hier uw e-mail adres in:

Delivered by FeedBurner



woensdag 14 januari 2009

Slecht contact tussen OR en achterban

clipped from www.orinformatie.nl
Ondernemingsraden hebben weinig contact met hun achterban. Dat blijkt uit een enquête van Praktijkblad Ondernemingsraad. Van de respondenten zegt 39% dat de ondernemingsraad (or) alleen bij belangrijke onderwerpen contact heeft met de achterban.
Bij 9% is er na elke vergadering contact, bij 12% na elke overlegvergadering met de bestuurder en bij 13% na beide vergaderingen. Internet en mail zijn de populairste manieren om contact te onderhouden. Van de respondenten geeft 70% aan dat het contact via deze wegen plaatsvindt.
Slechts 7% van de raden gaat de afdelingen langs om gestructureerd individueel contact met de achterban te onderhouden, en 19% doet dat alleen bij een belangrijk onderwerp.
Meer dan de helft is positief over de ondersteuning van de bedrijfsleiding: 33% zegt alle hulp te krijgen die nodig is en 28% krijgt de faciliteiten die nodig zijn. Al met al is 60% van mening dat het contact met de achterban `matig` is, 29% noemt het contact goed en 10% noemt het slecht.

Geen opmerkingen: