de-Achterban.nl goes XL

Vanaf heden zal het nieuws van de-Achterban.nl en de rubriek OveRig Nieuws alleen nog worden gepubliceerd via RSS en via een dagelijkse e-mail brief. Dagelijks ontvangt u daarmee een overzicht van verzameld recent nieuws over medezeggenschap en actuele ontwikkelingen die voor ondernemingsraden interessant zijn. de-Achterban.nl treed daarmee in en nieuwe fase van een nog snellere nieuwsvoorziening. U hoeft niet meer naar de website toe maar het nieuws komt rechstreeks in uw RSS-lezer of in uw mailbox. U kunt zich hieronder opgeven voor de dagelijkse e-mailbrief. Aan de RSS feed wordt nog gewerkt.

Vul hier uw e-mail adres in:

Delivered by FeedBurner



maandag 12 januari 2009

Arbeidsinspectie stuurt rapporten weer rechtstreeks naar de ondernemingsraad

clipped from www.pleinplus.nl
Voortaan stuurt de Arbeidsinspectie de resultaten van zijn onderzoek ook naar de ondernemingsraad (OR) van een bedrijf. Die is daardoor niet meer afhankelijk van de bereidheid van de werkgever om zo'n rapport te tonen.

Minister Donner van Sociale Zaken heeft dat besloten op verzoek van FNV Bondgenoten. Deze reageerde dan ook tevreden.

Ongeval of speciaal onderzoek


Donner schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de Arbeidsinspectie niet alle rapporten gaat doorsturen. Dat gebeurt alleen na een arbeidsongeval of speciale onderzoeken. Volgens FNV bondgenoten worden er juist veel speciale onderzoeken gehouden. Zij gaat er daarom vanuit dat de personeelsvertegenwoordiging in de praktijk vrijwel alle informatie krijgt.
­
Verder vindt minister Donner het belangrijk dat vertegenwoordigers van het personeel en de OR bij hun bedrijfsbezoeken aanwezig zijn. Hij zal de inspecteurs van de Arbeidsinspectie vragen om 'vasthoudend te zijn' als werkgevers daaraan minder waarde lijken te hechten.

Geen opmerkingen: