de-Achterban.nl goes XL

Vanaf heden zal het nieuws van de-Achterban.nl en de rubriek OveRig Nieuws alleen nog worden gepubliceerd via RSS en via een dagelijkse e-mail brief. Dagelijks ontvangt u daarmee een overzicht van verzameld recent nieuws over medezeggenschap en actuele ontwikkelingen die voor ondernemingsraden interessant zijn. de-Achterban.nl treed daarmee in en nieuwe fase van een nog snellere nieuwsvoorziening. U hoeft niet meer naar de website toe maar het nieuws komt rechstreeks in uw RSS-lezer of in uw mailbox. U kunt zich hieronder opgeven voor de dagelijkse e-mailbrief. Aan de RSS feed wordt nog gewerkt.

Vul hier uw e-mail adres in:

Delivered by FeedBurner



woensdag 14 januari 2009

OR KPN Retail verliest geding over targets

clipped from www.hrpraktijk.nl

Binnen KPN Retail geldt een bonusregeling. De werknemer dient tenminste 75 procent van de vastgestelde targetpunten te behalen om in aanmerking te komen voor de bonus. De bestuurder besluit de targets te verhogen naar 85 procent, hetgeen aan de ondernemingsraad wordt medegedeeld.

De OR stelt zich op het standpunt dat het hier een instemmingsplichtige aangelegenheid betreft in de zin van artikel 27 lid 1 sub c WOR. Volgens de ondernemingsraad zou het namelijk gaan om de wijziging van het beloningssysteem. De bestuurder is van mening dat het besluit geen betrekking heeft op de beloningssystematiek, maar enkel op de hoogte van de bonus.
De kantonrechter oordeelt dat er geen sprake is van een wijziging van de beloningssystematiek. Het gaat enkel om de wijziging van criteria
Kantonrechter Den Haag 1 december 2008 (nog niet gepubliceerd)

Geen opmerkingen: