de-Achterban.nl goes XL

Vanaf heden zal het nieuws van de-Achterban.nl en de rubriek OveRig Nieuws alleen nog worden gepubliceerd via RSS en via een dagelijkse e-mail brief. Dagelijks ontvangt u daarmee een overzicht van verzameld recent nieuws over medezeggenschap en actuele ontwikkelingen die voor ondernemingsraden interessant zijn. de-Achterban.nl treed daarmee in en nieuwe fase van een nog snellere nieuwsvoorziening. U hoeft niet meer naar de website toe maar het nieuws komt rechstreeks in uw RSS-lezer of in uw mailbox. U kunt zich hieronder opgeven voor de dagelijkse e-mailbrief. Aan de RSS feed wordt nog gewerkt.

Vul hier uw e-mail adres in:

Delivered by FeedBurner



woensdag 14 januari 2009

Directie weigert aangifte te doen tegen ex-COR voorzitter

clipped from www.ornet.nl

De ondernemingsraden van de Volkskrant, NRC Handelsblad en Trouw verwijten
de hoogste baas van uitgeversconcern PCM, Bert Groenewegen, dat hij weigert aangifte te doen tegen twee voormalige COR-leden die hebben ingebroken in de e-mail van hun collega’s in de centrale ondernemingsraad (COR).

De OR’en noemen de COR in hun brief incompetent en vragen om opheffing van deze raad, zo meldt Het Parool.
In 2007 kraakte de toenmalige cor-voorzitter Wim Dubbeling met een 'geleend' wachtwoord de e-mail van zijn mederaadsleden. Hij vermoedde dat enkelen een coup tegen hem beraamden. Een tweede cor-lid keek mee.
Pas onlangs kwam uit dat ook de secretaris van de raad van bestuur, Peter Stadhouders, betrokken was bij de computervredebreuk. Hij wist van de inbraak en las de e-mails. Volgens de ondernemingsraden bewijst dit dat de cultuur van 'disfunctioneren en laakbaar handelen' ook op managementniveau heerst. Stadhouders is inmiddels de wacht aangezegd en zal PCM medio 2009 verlaten.

Geen opmerkingen: