de-Achterban.nl goes XL

Vanaf heden zal het nieuws van de-Achterban.nl en de rubriek OveRig Nieuws alleen nog worden gepubliceerd via RSS en via een dagelijkse e-mail brief. Dagelijks ontvangt u daarmee een overzicht van verzameld recent nieuws over medezeggenschap en actuele ontwikkelingen die voor ondernemingsraden interessant zijn. de-Achterban.nl treed daarmee in en nieuwe fase van een nog snellere nieuwsvoorziening. U hoeft niet meer naar de website toe maar het nieuws komt rechstreeks in uw RSS-lezer of in uw mailbox. U kunt zich hieronder opgeven voor de dagelijkse e-mailbrief. Aan de RSS feed wordt nog gewerkt.

Vul hier uw e-mail adres in:

Delivered by FeedBurner



woensdag 7 januari 2009

"OR Sabic wil minder ontslagen"

clipped from www.bndestem.nl
BERGEN OP ZOOM - Een ruime meerderheid van de FNV-leden bij chemieconcern Sabic in Bergen op Zoom heeft gisteren ingestemd met een nieuw sociaal plan.

Daarmee is de weg vrijgemaakt voor het ontslag van 135 medewerkers van Sabic.
Dat ontslag behoeft nog wel de instemming van de ondernemingsraad. Bestuurder Liliane Schoone van FNV Bondgenoten verwacht dat dat advies eind deze week komt. De OR zal daarin wel om een lager aantal te schrappen banen vragen, denkt zij.
Sabic draait volgens woordvoerder Ad Vos al sinds een maand op maar 40 procent van zijn normale productie. Orders uit de auto- en computerindustrie zijn massaal weggevallen.

Geen opmerkingen: