de-Achterban.nl goes XL

Vanaf heden zal het nieuws van de-Achterban.nl en de rubriek OveRig Nieuws alleen nog worden gepubliceerd via RSS en via een dagelijkse e-mail brief. Dagelijks ontvangt u daarmee een overzicht van verzameld recent nieuws over medezeggenschap en actuele ontwikkelingen die voor ondernemingsraden interessant zijn. de-Achterban.nl treed daarmee in en nieuwe fase van een nog snellere nieuwsvoorziening. U hoeft niet meer naar de website toe maar het nieuws komt rechstreeks in uw RSS-lezer of in uw mailbox. U kunt zich hieronder opgeven voor de dagelijkse e-mailbrief. Aan de RSS feed wordt nog gewerkt.

Vul hier uw e-mail adres in:

Delivered by FeedBurner



zaterdag 17 januari 2009

Directeur Schouwburg stelt conflict met OR op scherp

clipped from www.gelderlander.nl
NIJMEGEN - Het blijft broeien bij de Keizer Karel Podia (KKP), waar schouwburg en zaal De Vereeniging onder vallen.
Het conflict tussen de ondernemingsraad en directeur Albert Krielen, heeft er een nieuwe dimensie bij: deze week verstreek de formele zittingstermijn van de OR. Directeur Krielen liet per brief weten geen nieuwe OR-verkiezingen te willen toestaan. Reden: de KKP zou daarvoor te weinig mensen in dienst hebben.
"Directeur Krielen wekt op z'n minst de indruk dat hij van die lastige OR af wil", aldus PvdA-fractievoorzitter Rutger Zwart. "In de huidige, moeilijke fase, middenin het conflict, is dat zeer ongelukkig."
In een reactie stelt directeur Krielen dat hij geenszins tegen medezeggenschap is en bereid
is een personeelsvertegenwoordiging toe te staan.
in april zegde de OR het vertrouwen in Krielen op, onder meer omdat de directeur te veel aan zijn eigen belang zou denken, de verkeerde informatie zou verstrekken, (meer achtergrond info)

Geen opmerkingen: