de-Achterban.nl goes XL

Vanaf heden zal het nieuws van de-Achterban.nl en de rubriek OveRig Nieuws alleen nog worden gepubliceerd via RSS en via een dagelijkse e-mail brief. Dagelijks ontvangt u daarmee een overzicht van verzameld recent nieuws over medezeggenschap en actuele ontwikkelingen die voor ondernemingsraden interessant zijn. de-Achterban.nl treed daarmee in en nieuwe fase van een nog snellere nieuwsvoorziening. U hoeft niet meer naar de website toe maar het nieuws komt rechstreeks in uw RSS-lezer of in uw mailbox. U kunt zich hieronder opgeven voor de dagelijkse e-mailbrief. Aan de RSS feed wordt nog gewerkt.

Vul hier uw e-mail adres in:

Delivered by FeedBurner



woensdag 28 januari 2009

Ontslag OR lid verscherpt conflict bij cultureel centrum Lantaren/Venster

clipped from www.ad.nl
Personeel, bestuur en directie hebben geen enkel vertrouwen meer in elkaar, na het ontslag op staande voet van de kritiek uitende bedrijfsleider Geid Benin.
De ondernemingsraad is woedend vanwege het ontslag en ontstemd over het salaris van de interim-directeur van het noodlijdende complex, Johan Warnar. Hij ontvangt ruim 19.000 euro per maand. ,,Warnar declareert twee ton per jaar voor part-time werk,’’ zegt Wessel Vasen, voorzitter van de ondernemingsraad. ,,Zo’n bedrag kunnen we ons helemaal niet veroorloven. We worden moedwillig financieel en cultureel uitgekleed.’’
Volgens de ondernemingsraad wordt kritisch personeel monddood gemaakt. Het bestuur neemt het in het openbaar niet op voor de directeur. Bestuursvoorzitter Marijke Vos geeft geen commentaar en roept journalisten op niet te schrijven over de crisis. ,,Ik wil rust in de tent.’’
Achter het incident gaat een diepgaand conflict schuil tussen het personeel en directeur Johan Warnar, die weigert het ontslag toe te lichten.

Geen opmerkingen: